Forum
|
(Krystyna) |
|
|
no właśnie, gdzieś widziałem w TV, że zapytali gościa, ktory jest przedstawicielem jednej z firm farmaceutycznych, czy zaszczepiłby rodzinę przeciwko świńskiej grypie. Odpowiedź brzmiała- nie :) (więcej...) |
|
|
Szczepienia (Nowinka) |
|
|
Myślę, że każdy o zdrowych zmysłach nie zaszczepiłby się na świńska grypę. We Francji szczepionka jest dostępna od dawna i tylko nieliczni z niej skorzystali a najmniej szczepią się właśnie lekarze. (więcej...) |
|
|
Szczepionki (Agniecha) |
|
|
Każda szczepionka, no może prawie każda, niesie ze sobą zagrożenie powikłań i ciężkich chorób, ale to wcale nie znaczy, że trzeba wycofać szczepienia. Zagrożenie jest, ale znikome w porównaniu z dobrodziejstwami tej metody (więcej...) |
|
|
Profilaktyka (HAnna) |
|
|
Profilaktyka jest niezbędna. Ja niestety za późno się o tym przekonałam. Wykryto u mnie tętniaki. Jestem załamana. Ostatnio sporo o nich czytałam na stronie tętniak.com.pl Mam tylko nadzieję, że wyjdę z tego obronną. (więcej...) |
|
|
Zadbajmy o siebie (Miriam) |
|
|
Właśnie dobrze zauważyć i się trochę zaniepokoić jakąś nieprawidłowością. Są zmiany, których nie czujemy, nie widzimy sami, ani inni też nie widzą.
Ale specjaliści-lekarze, uczeni, naukowcy,również samoucy(zainteresowania, własne doświadczenie, bliskich czy z literatury medycznej podpowiadają nam na szczęście, że np. nowotwór może długo,latami się w nas rozwijać, zanim go spostrzeżemy. Stąd ta profilaktyka jest tak ważna.
Chcę się w związku z tym podzielić informacją, że jest test on-line na raka na stronie internetowej xxx. Może to nowa i lepsza, metoda wykrywania raka? Można nim sprawdzić, czy jesteś się w grupie ryzyka. Jeżeli taki test opracowali fachowcy, np. lekarze i teoretycy kliniczni na podstawie zebranych licznych objawów nowotworów, raka, to myślę, że należy zaufać. Poza tym motywuje do samoobserwacji i samokontroli, i zdrowszego stylu życia. W końcu do badań bardziej zaawansowanych, które potwierdzą albo wykluczą tę chorobę. Powiem do końca, że sam skorzystałem i nie żałuję. Żeby poznać wynik tego testu, tj. ocenę przez analizujący odpowiedzi program, zapłacimy przedtem ok. 30 zł.
Serdecznie Pozdrawiam Andrzej Jan Kuśpit
(więcej...) |
|
|
coś na zbicie GORĄCZKI (lara) |
|
|
Polecam także taki napar:
Pol szklanki goracej, przegotowanej wody, do tego wycisnieta 1-2 cytryna i 2 lyzki miodu. (więcej...) |
|
|
Profilaktyka jest bardzo ważna (Marcin) |
|
|
niektóre oczywiscie- nie wiem jak to sie stalo, ze taki byk wkleilam? slowotwórstwo:-) (więcej...) |
|
|
szczepienia profilaktyczne (Giba) |
|
|
Zbieram wszelkie informacje o szczepieniach a mianowicie ich sensie. Czy szczepienia profilaktyczne są skuteczne, czy wręcz przeciwnie jeszcze bardziej wpływają na zachorowalność. Wrzućcie wypowiedzi. (więcej...) |
|
|
Profilaktyka raka szyjki macicy (Aldona) |
|
|
Cześć. Ostatnio będąc u ginekologa po dłuższej przerwie stwierdzono niestety już raka szyjki macicy. Nie dbałam o siebie. Powiedzcie mi proszę na czym polega profilaktyka raka szyjki macicy? Będę wdzięczna za szybką odpowiedz (więcej...) |
|
|
jakie badania profilaktyczne (Patka) |
|
|
Piszę na tym forum ponieważ chciałabym aby ktoś zebrał mi w jednym miejscu wszystkie badania jakie kobieta powinna wykonywać profilaktycznie w ciągu roku. Z góry dziękuję za odpowiedzi. (więcej...) |
Dodaj nowy temat: